L'ACBS CELEBRA 25 ANYS

print pdf
25/05/2017

L'ACBS CELEBRA 25 ANYS

Diumenge passat, dia 21 de maig, l'Associació Cultural Baixa Segarra (ACBS) va inaugurar un any d'activitats amb motiu de la celebració dels 25 anys des de la seva fundació el maig del 1992.

En un acte a la Sala dels Merlets del castell dels comtes, el president de l'ACBS va remarcar els motius que impulsaren un grup de persones interessades en el manteniment i difusió del patrimoni cultural de la vila de Santa Coloma i la seva comarca natural de la Baixa Segarra.

Deprés de fer un breu recorregut pels objectius aconseguits en els tres àmbits d'actuació (Centre d'Estudis, Arxiu i Museu) va fer un breu apunt dels projectes actualment en marxa i dels objectius en la consolidació, especialment del Museu, per al qual reclamà la possibilitat d'establir un acord amb el museu comarcal. L'alcalde de la vila, Magí Trullols, es comprometé a facilitar les gestions per a una major col·laboració entre les entitats culturals de la comarca.

Prengueren la paraula posteriorment els dos anteriors presidents de l'ACBS que se centraren  en remarcar el camí recorregut des dels primers temps, especialment en les publicacions periòdiques del RECULL i les monografies de la col·lecció La Garbera.

Tot seguit, el senyor Francesc Fàbregas, en la seva condició de president de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal i Local, va exposar la importància d'aquestes publicacions com a eix vertebrador del nostre país. És un factor que es manté i avança per la voluntat de moltes persones que de manera desinteressada contribueixen a difondre els temes d'actualitat més propera que sovint no apareixen en els grans rotatius i en canvi afecten la vida diària de molta gent.

Abans de  tancar l'acte el president de l'ACBS va voler expressar el seu agraïment a totes aquelles persones que contribueixen a la difusió de la cultura i conservació del patrimoni. De manera especial va voler agrair al president del Consell Comarcal la concessió de la Distinció d'Honor de la Conca de Barberà a l'ACBS que li havia estat lliurada dos dies abans a la seu del Consell.

Per arrodonir la diada, a la tarda, la Cobla Catalana dels Sons Essencials va oferir un concert al Pati del Castell, que es va omplir de música amb instruments tradicionals i moderns, amb ritmes i cants que varen suposar un feliç final de festa per a tots els assistents.

(Text: ACBS - Imatges: Frederic Vallbona)