L’exposició “Europa fa 1 milió d’anys”

print pdf
07/02/2018

L’exposició “Europa fa 1 milió d’anys”

 

Del 10 al 28 de febrer, la Sala Gran del Castell dels Comtes de Santa Coloma acollirà l’exposició itinerant, Europa fa 1 milió d’anys.

Hipopòtams i rinoceronts gegants, tigres amb dents de sable, elefants, licaons, cavalls similars a zebres, aquests són alguns dels animals que vivien a la Península Ibèrica ara fa un milió d’anys i que podrem descobrir a l’exposició. Europa fa 1 milió d’anys té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra, és a dir, com tingué lloc la configuració dels actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques, entre elles l’espècie humana Homo-antecessor, la més antiga d’Europa i localitzada als jaciments de la Serra d’Atapuerca. A més a més, l’exposició inclou recreacions de paisatges de l’època i escenografies que permetran al visitant descobrir quin era l’ecosistema d’ara fa un milió d’anys i quina era la fauna que l’habitava.

Com a novetat, la mostra ofereix les restitucions de l’Homo-atencessor. L’horari d’obertura serà de dimarts a diumenge de 10 del matí a 2 de la tarda. L’exposició és itinerant i es troba dins del servei de Cultura de la Diputació de Tarragona, que compta també amb la col·laboració de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), la Fundació Quer Alt, el Campus Extens de la URV i l’Ajuntament de Santa Coloma.